Wanneer je baby is geboren, wil je niets anders dan hem gelukkig zien. Om een lach te bezorgen aan je baby is het belangrijk dat de baby niet gespannen of onrust heeft in zijn lichaam. In deze blog lees je meer over de ontspanning van de baby!
Er zijn een aantal punten waar Baby Spaby vlug om bekend staat, denk aan de babybadjes, het float bandje maar vooral de ontspannen sfeer voor de baby. Uiteraard zijn de badjes gevuld met gezuiverd water en chloorvrij! De baby’s zijn welkom bij De Baby Spa vanaf 14 dagen tot ander half jaar oud en een sessie duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van welk arrangement jullie kiezen!
Voordelen van De Baby Spa op een rijtje

1. Ontspanning, het meest bekende voordeel natuurlijk! De druk van het warme water en het gevoel van ’zweven’ op het water, wat als fijn en rustgevend voelt.
2. Goed voor de spieren, longen en het hart. De bewegingen helpen bij het versterken van de spieren en het hart van de baby, ook vergroot het de long inhoud.
3. Verbetert de balans en coördinatie, op lange termijn kan dit ervoor zorgen dat de kinderen hierdoor eerder gaan kruipen, lopen of zwemmen.
4. Versterkt de band tussen ouder en kind, een intiem moment tussen ouder en kind. Door de interactie, het plezier en masseren van de baby kan je band zeker worden versterkt!
5. Verminderen van krampjes en positief effect op de spijsvertering, dit komt mede door de bewegingen in het water waardoor de spijsvertering op gang komt. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook om krampjes tegen te gaan.
6. Verbetering slaapritme, het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Dit geldt ook voor de shantala massage.